Tweede kraker in één week niet gewonnen: Manchester United kan CL vergeten

28-04-2022 22:37 Laatste update: 22:42
1

De Champions League begint verder uit zicht te raken voor Manchester United. Vijf dagen na de gevoelige nederlaag bij Arsenal stond de volgende Premier League-kraker alweer op het programma: nummer drie Chelsea nam op Old Trafford een punt mee tegen de nummer zes.

Beide ploegen hielden elkaar voor de rust in balans, hoewel Chelsea de beste kansen kreeg. Kai Havertz werd tot twee keer toe gevaarlijk, maar wist de bal niet voorbij doelman David de Gea te krijgen. Na een uur spelen was Havertz wel betrokken bij de 0-1 van Chelsea: de Duitser kopte een voorzet van Reece James door en Marcos Alonso rondde gedecideerd af.

De thuisploeg schrok wakker en kwam direct op gelijke hoogte dankzij Cristiano Ronaldo. De Portugees nam een intelligent passje van Nemanja Matic in ontvangst en pegelde de bal voorbij Édouard Mendy: 1-1. James kwam nog in de buurt van een treffer, maar trof de paal, waardoor het bij een gelijkspel bleef. Romelu Lukaku viel in na 71 minuten.

Chelsea staat nu acht punten voor op nummer vijf Tottenham Hotspur en lijkt zich ook volgend seizoen op te kunnen maken voor Champions League-voetbal. Manchester United daarentegen blijft zesde, komt op vijf punten van nummer vier Arsenal en heeft nog maar drie competitieduels voor de boeg: The Gunners spelen er nog twee meer, net als Tottenham.