Papa Roef: Eigenlijk had hij nooit echt een kans gekregen bij KAA Gent

Papa Roef: "Eigenlijk had hij nooit echt een kans gekregen bij KAA Gent"

22-04-2022 09:15
6


Davy Roef kroonde zich tot de bekerheld van KAA Gent en was één van de uitblinkers. Hij begon het seizoen nochtans als back-up van Sinan Bolat, maar werd na diens transferperikelen een belangrijke pion. Is dit het kantelpunt geworden voor hem?

Sinds de inbreng van Roef in doel verloor KAA Gent geen duel meer in de competitie. "Eigenlijk had hij ondanks een goeie voorbereiding nooit echt een kans gekregen", vertelt papa Luc Roef in Het Laatste Nieuws.

Maar die kans kreeg hij de laatste weken wel en greep hij met beide handen. Of dat ook genoeg is om volgend seizoen eerste doelman te blijven, is nog maar de vraag. "In voetbal kan alles snel veranderen", gaat papa Roef verder. "Als Sinan vertrekt, zal Gent ongetwijfeld iemand anders halen. De focus ligt op het sportieve, bij Gent of elders. Het belangrijkste is dat hij nu op zijn strepen staat", klinkt het.

Roef stond dit seizoen vijftien keer onder de lat bij KAA Gent. Daarin hield hij negen keer de nul en slikte hij negen doelpunten. Bij Gent heeft hij nog een contract tot medio 2023.