Club NXT zo goed als zeker van 1B met dank aan jonkies van KRC Genk

Club NXT zo goed als zeker van 1B met dank aan jonkies van KRC Genk

20-04-2022 22:12 Laatste update: 21-04-2022 09:24
20

De beloften van KRC Genk hebben woensdag weer gewonnen. Ditmaal gingen de leeftijdsgenoten van KAA Gent voor de bijl met 3-2. De Genkse zege betekent goed nieuws voor Club NXT. Blauw-Zwart is nu zo goed als zeker van een plaats in 1B volgend seizoen.

Enkele dagen geleden kroonde de jonkies van KRC Genk zich al tot kampioen bij de beloften. Woensdag vervulden ze hun sportieve plicht en wonnen met 3-2 van Gent. De Buffalo's maakten twee keer een achterstand goed, maar de derde Genkse treffer zo'n twintig minuten voor het einde zorgde uiteindelijk voor het verschil. Voor Genk scoorden Dario Cutillas-Carpe en Arne Cuypers. Op twee draws na wonnen de Limburgers dit seizoen al hun partijen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KRC Genk Talent (@krcgenkjeugd)

De Genkse zege betekent goed nieuws voor Club NXT. De kloof met de Gentse beloften blijft negen punten. De Buffalo's kunnen maximaal nog maar negen punten inhalen, maar het doelpuntensaldo is ver in het voordeel van Club NXT (+33 versus + 6). De eerste vier van de beloftencompetitie zien we volgend seizoen terug in 1B. Momenteel zijn de nummers één tot en met vier de beloften van: KRC Genk, RSC Anderlecht, Club Brugge en Standard.