'Afvragen of United twijfelt over Ten Hag, of dat Ten Hag twijfelt over United'

'Afvragen of United twijfelt over Ten Hag, of dat Ten Hag twijfelt over United'

19-04-2022 22:35
1

Nederlands voetballegende Marco van Basten weet niet wat hij ziet tijdens Liverpool - Manchester United. The Mancunians staan bij rust op een kansloze 2-0 achterstand en de spelers lijken bij vlagen geen flauw idee te hebben wat ze aan het doen zijn. Van Basten denkt meteen aan huidig Ajax-coach Erik ten Hag, die volgend seizoen waarschijnlijk aan de slag gaat bij United.

"Het is enorm, het verschil tussen Liverpool en United", vertelt Van Basten in de rust van de wedstrijd aan de desk bij Ziggo Sport. "Ze lopen erbij als geslagen mensen. Het is één van de grootste clubs van Engeland. Maar er is er niet één die zich op staat te winden. Maguire tikt de bal dezelfde kant op en denkt: ik weet het ook niet, doe jij het maar. Dit is toch niet in oplossingen denken, het is ongelooflijk."

Van Basten denkt vervolgens hardop na over de aanstaande stap van Ten Hag naar Old Trafford. "Je moet je afvragen of het Manchester United is dat twijfelt over Erik ten Hag? Of moet Erik ten Hag twijfelen over Manchester United? Dit was echt triest om te zien, bij zo'n grote club."

Inmiddels staat Liverpool halverwege de tweede helft op een 3-0 voorsprong.