Manchester City-fans verstoren minuut stilte, club biedt Liverpool excuses aan

Manchester City-fans verstoren minuut stilte, club biedt Liverpool excuses aan

16-04-2022 19:10

De FA Cup-wedstrijd tussen Liverpool en Manchester City van zaterdag stond in het teken van de jaarlijkse Hillsborough-herdenking. Deze werd echter ontsierd door enkele meegereisde fans van The Citizens: de regerend Premier League-kampioen biedt hiervoor zijn excuses aan.

Vrijdag was het 33 jaar geleden dat een groot aantal Liverpool-fans in de verdrukking raakte in Sheffield. Voorafgaand aan de halve bekerfinale van zaterdag werd daar door middel van een minuut stilte bij stilgestaan. Die minuut werd echter niet volgemaakt: een aantal Manchester City-supporters liet zich verbaal gelden.

Nog tijdens de wedstrijd kwamen er excuses van de club. 'Wij zijn extreem teleurgesteld door deze actie van enkele Manchester City-supporters', werd men geciteerd door Sky Sports. 'De club biedt zijn oprechte verontschuldigingen aan jegens iedereen die verbonden is aan Liverpool.'

Liverpool won uiteindelijk met 2-3 op Wembley en staat op 14 mei in datzelfde stadion voor de eindstrijd. Kevin De Bruyne bleef de volledige match op de bank. Chelsea of Crystal Palace is voor Liverpool de tegenstander in de finale: de twee Londense clubs spelen zondag de tweede halve finale.