UPDATE: Geen spierblessure voor De Bruyne, Liverpool in het weekend niet zeker

UPDATE: Geen spierblessure voor De Bruyne, Liverpool in het weekend niet zeker

14-04-2022 07:00 Laatste update: 15-04-2022 21:44

Manchester City heeft de halve finales van de Champions League bereikt. Vlot ging het niet voor de ploeg van Pep Guardiola. Tegen Atlético Madrid vielen ook nog eens Kevin De Bruyne en Kyle Walker uit. De blessures zorgen voor de nodige zorgen bij City.

Manchester City won de heenmatch met 1-0 en bleef in de knokwedstrijd, die de terugmatch was, overeind (0-0). In het slot van de partij in Spanje kookten de potjes helemaal over. Bij Atlético Madrid konden ze immers moeilijk leven met de 0-0 eindstand. BT Sports vroeg zich af wat Guardiola vond van het gedrag van de thuisploeg. "Het is een zware tegenstander, maar dat weet je in deze fase van de Champions League. Of ze bij Atlético te ver gingen? Geen commentaar", aldus de Spanjaard.

Voor City was het knokken in het Wanda Metropolitano. Ongeschonden kwamen de Engelsen niet uit de strijd. De Bruyne en Walker moesten vroegtijdig van het veld. "We zitten in de grote problemen", haalden Guardiola cynisch de schouders op na een vraag over de blessures van het duo. "We moesten hier vergeten dat we drie dagen geleden een zware match speelden tegen Liverpool en hebben gereisd. We hebben nu heel wat blessures. Ik weet niet wat er nu gaat gebeuren of we nog blessures gaan krijgen", merkte Guardiola op.

Veel tijd om bij te komen heeft de spelersgroep van City niet. Zaterdag is het alweer tijd voor de halve finale van de FA Cup tegen Liverpool. Voorlopig is het nog onduidelijk of De Bruyne in actie kan komen tegen de Reds. Met een spierblessure ging KDB woensdag van het veld tegen Atlético Madrid.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws moet Guardiola over De Bruyne nog niet al te erg met de handen in het haar te gaan zitten. Volgens de krant valt de blessure van KDB mee. Hij zou slechts uit voorzorg naar de kant gegaan zijn. De komende weken hoopt De Bruyne City aan succes te helpen in de Premier League, de FA Cup en de Champions League. 

Update 15/4: Op de persconferentie heeft Guardiola bevestigd dat De Bruyne geen spierblessure opliep. Hij blijft dus geen lange tijd aan de kant, maar toch is het niet zeker of hij dit weekend aan de aftrap staat tegen Liverpool. De middenvelder had namelijk wel een stevige vleeswonde. De vleeswonde werd inmiddels wel gehecht. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kevin De Bruyne (@kevindebruyne)