Vrijdag beslissing in zaak Union – Beerschot, maar uitspraak nog niet definitief

Vrijdag beslissing in zaak Union – Beerschot, maar uitspraak nog niet definitief

12-04-2022 18:47
17

Een deel van de fans van Beerschot hebben het Belgische voetbal op stelten gezet. Vrijdag weten we pas wat er zal gebeuren met het duel tussen Union en Beerschot. Al hoeft de uitspraak van de disciplinaire raad nog niet definitief te zijn.

Zondag stond de slotspeeldag van de reguliere competitie op het programma. Leider Union beet haar tanden stuk op Beerschot en leek vlak voor de start van de Champions Play-Offs op puntenverlies af te stevenen. Met nog een paar minuten op de klok konden enkele fans van Beerschot het weer niet laten om amok te maken. De match werd vroegtijdig stilgelegd.

Dinsdag kwam het bondsparket samen. De instantie kon niet lachen met het feit dat Union – Beerschot gestaakt moest worden in minuut 83. Het bondsparket vordert een boete van 10.000 euro van Beerschot. Verder wil het dat de ploeg volgend seizoen in 1B vier matchen (één met uitstel) achter gesloten deuren speelt.

Forfaitzege voor Union
Tot zover niks verwonderlijk. Maar er ligt nu ook een forfaitzege voor Union op tafel. Zoals het er nu naar uitziet, wordt de match niet opnieuw gespeeld of worden de laatste minuten niet afgewerkt. Een forfaitzege is goed nieuws voor Union. De leider krijgt er immers punten bij. Voor Club Brugge, RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC zou een forfaitzege niet zo geweldig zijn. Zij zien zo (eventueel) puntenverlies van Union niet doorgaan. Union had immers ook nog kunnen gelijkspelen of verliezen in de slotfase.

Vrijdag komt de disciplinaire raad bijeen vanaf 12u15 om zich over de zaak te buigen. Dat meldt onder meer Sportwereld. De disciplinaire raad zal uitspraak doen over de zaak Union – Beerschot. Toch hoeft dat niet het einde te betekenen van de zaak. De betrokken partijen kunnen immers nog naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) trekken na de uitspraak. De Champions Play-Offs beginnen om 24 april. Hopelijk is dan de stand niet meer onder voorbehoud.