Meest faire oplossing: de acht minuten van Union - Beerschot opnieuw spelen

"Meest faire oplossing: de acht minuten van Union - Beerschot opnieuw spelen"

12-04-2022 12:00
98

Oud-bondscoach René Vandereycken richt elke week zijn vergrootglas op het Belgische voetbal. Deze week was hij onder de indruk van de uitspraken Union Saint-Gilloise haar coach, Felice Mazzu. “De uitspraken van Mazzu zijn opportunistisch,” lezen we in Het Nieuwsblad.

Tijdens de wedstrijd van Union Saint-Gilloise tegen K. Beerschot V.A haalden enkele keetschoppers het in hun hoofd om de wedstrijd met hun wangedrag te verstoren. De wedstrijd werd gestaakt toen het nog 0-0 stond. Het zou goed kunnen dat Union een forfait zege toegediend krijgt. 

Titelstrijd
“Het wangedrag van de heethoofden in het vak van Beerschot mag geen consequenties hebben voor de titelstrijd. Wat voor een signaal zou dat zijn?” Dat vraagt Vandereycken zich af in Het Nieuwsblad. Volgens Vandereycken moet een wedstrijd beslist worden op het veld. “Club Brugge of andere titelkandidaten mogen niet de dupe worden van een straf die bedoeld is voor hooligans van Beerschot.”

Faire oplossing
“Daarom vond ik de uitlatingen van Union-coach Mazzu misplaatst,” ging Vandereycken verder. Mazzu vergeleek na de wedstrijd de situatie met Standard-Charleroi in december, die resulteerde in een forfaitnederlaag voor Standard. “Hij vergeet dat Charleroi 0-3 voorstond toen dat duel werd stilgelegd,” aldus Vandereycken. “Mazzu presenteerde een forfait zege als de enige mogelijke oplossing, terwijl dat niet zo is. De meest faire oplossing is om de resterende minuten achter gesloten deuren in te halen.”