Club Brugge en Charleroi winnen eenvoudig, Union - Beerschot gestaakt

10-04-2022 20:28 Laatste update: 20:29
24

Naast de wedstrijden waar het nog om de knikkers ging werden er nog matchen afgewerkt in de JPL. Club Brugge en Union SG speelden nog om elkaar niet uit het oog te verliezen voor PO1 en ook Sporting Charleroi en Zulte Waregem bekampten elkaar.

Club Brugge-KV Mechelen 2-0
In de beginfase moest doelman Coucke twee keer tussenkomen op een poging van Adamyan. De thuisploeg was de gevaarlijkste ploeg en dat werd na een halfuur beloond met een doelpunt. Rits (ex-KV Mechelen) duwde de bal tegen de netten op assist van Vanaken. Vlak voor rust kreeg Club Brugge een penalty toegekend, maar die beslissing werd door de VAR teruggedraaid.

Ook in de tweede helft was het de thuisploeg die de wet dicteerde. Een kwartier voor tijd was het Andreas Skov Olsen die voor de bevrijding zorgde. Even later leek invaller Charles De Ketelaere de wedstrijd helemaal te beslissen, maar buitenspel en de VAR gooiden roet in het eten. Uiteindelijk bleef de eindstand bij 2-0.

Union SG-Beerschot: gestaakt
Union wilde in een overbodige wedstrijd voor Beerschot snel een doelpunt maken. Dat lukte vooralsnog niet in een slordige openingsfase. Net na het kwartier kreeg Marcq wel een uitstekende kans, hij mistte voor open doel op aangeven van Vanzeir.

Ook Beerschot was gevaarlijk, net na het halfuur mikte Shankland op de lat vanop de middenlijn. Wat een wereldgoal zou dat geweest zijn! In een gezapige eerste helft nog geen doelpunten in het Dudenpark.

In de tweede helft kreeg Undav onmiddellijk een grote kans, hij kopte op de lat. Ook Beerschot kon dreigen, maar de dreiging kwam toch voornamelijk van de leider. Nieuwkoop en Vanzeir konden zo net niet scoren.

Tien minuten voor tijd kwam het dan tot een confrontatie tussen de supporters van beide ploegen. Boucaut riep de spelers naar binnen.

Charleroi-Zulte Waregem 3-0
Sporting Charleroi en Zulte Waregem speelde niet meer om de knikkers. Charleroi kwam al vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Bayo. De Carolo’s namen meteen het heft in handen en Bayo scoorde niet veel later zijn tweede van de avond. Nog voor rust maakte Charleroi het helemaal af. Een own-goal van Seck zorgde voor de 3-0. In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer.