Europe Play-Off of niet, Genk heeft gefaald: Wij, spelers, zijn tekortgeschoten

Europe Play-Off of niet, Genk heeft gefaald: "Wij, spelers, zijn tekortgeschoten"

08-04-2022 12:33
2

Wie voor aanvang van het seizoen gehoord had dat KRC Genk tot op de laatste speeldag zou moeten strijden voor een stekje in de Europe Play-Off, had waarschijnlijk eens gelachen. De realiteit is echter bikkelhard: de Limburgers hebben hun hoge ambities niet kunnen inlossen. Mark McKenzie is niet te beroerd om dat toe te geven.

Genk moet op de laatste speeldag winnen van RFC Seraing om zelf een ticket voor de top-acht af te dwingen. Van de Champions Play-Off, een absoluut minimum bij de start van het seizoen, is al lang geen sprake meer. Ook McKenzie beseft dat de Genkse spelersgroep gefaald heeft. "Genk heeft op alle vlakken een stormachtig seizoen doorgemaakt. Wij, spelers, zijn tekortgeschoten. Zo simpel is het", laat de Amerikaan optekenen bij Het Belang van Limburg.

"Ook ik", vergeet McKenzie niet in de spiegel te kijken. "Ik heb er niet het maximum uit gehaald." De mandekker heeft zichzelf onderworpen aan een grondige evaluatie en is tot de volgende conclusie gekomen. "Het ontbrak me de voorbije maanden aan agressiviteit, ik voetbalde te clean. Ik speelde ook te veel vanuit de reactie in plaats van mijn spel op te dringen", vat hij zijn mindere vorm samen.

Mede daardoor kwam McKenzie dit seizoen nog maar tot veertien basisplaatsen. Bernd Storck roteerde al bijzonder vaak in zijn achterhoede, maar dat komt ook omdat geen van de sterkhouders eigenlijk zijn vertrouwde niveau haalde. "Onze kleedkamer zit vol internationals. Aan individuele klasse ontbreekt het dus niet", zoekt McKenzie naar een verklaring. "Integendeel. Wij hebben een ploeg die moet meedoen voor de titel."