Anderlecht maakt indruk: “Offensief ontzagwekkend en automatismen renderen”

Anderlecht maakt indruk: “Offensief ontzagwekkend en automatismen renderen”

05-04-2022 09:46
10

RSC Anderlecht heeft alles weer in eigen handen om een plek in de top vier veilig te stellen. Het won afgelopen speeldag met duidelijke 4-0 cijfers van Sporting Charleroi terwijl KAA Gent 2-2 gelijkspeelde tegen Cercle Brugge.

Voormalig bondscoach Rene Vandereycken was onder indruk van de manschappen van Vincent Kompany. “Anderlecht was tegen Charleroi indrukwekkend, zeker in het eerste halfuur. Ze voetbalden veel in één tijd, met kaatsen en verlengen naar een vrije derde man. Niet alleen offensief was Anderlecht ontzagwekkend, ook het druk zetten was stukken beter dan enkele maanden geleden.”

Volgens Vandereycken zijn er nu automatismen. “Dat komt door de automatismen in het elftal. Deze metamorfose is niet terug te brengen naar één kunstgreep van Kompany, maar wel naar het vasthouden aan grotendeels hetzelfde elftal. Dat heeft de spelers in staat gesteld naar hun beste vorm te groeien en automatismen te creëren”, citeert Het Nieuwsblad.

Charleroi had geen verhaal tegen het drukzetten van Anderlecht. ”Enkele maanden geleden gaf Anderlecht vaak te veel ruimte weg als iemand werd uitgespeeld. In de eerste helft is Charleroi nauwelijks over de middellijn gekomen, dat is even straf als het aanvallende spel. Anderlecht is een ploeg geworden die bij balverlies de wil heeft om het leer onmiddellijk te recupereren en dat ook weet uit te voeren.”