Het 'Vanden Borre-incident' bij RSC Anderlecht: De grootste luiaard van het team

Het 'Vanden Borre-incident' bij RSC Anderlecht: "De grootste luiaard van het team"

02-04-2022 13:04
9

In het verleden liep het weleens fout voor Anthony Vanden Borre bij RSC Anderlecht. Ook in 2015 na een incident tussen de verdediger en toenmalig assistent-trainer Geert Emmerechts. Hervé Matthys, toen als jonge belofte in de A-kern, blikt terug op dat incident.

Na een nederlaag tegen KV Oostende lokte Vanden Borre een conflict uit en ging hij neus aan neus staan met toenmalig assistent-coach Emmerechts. "Hasi vertelde de spelersgroep toen in de nabespreking dat we te weinig deden. Dat we te lui waren", herinnert Matthys zich. "Hij had misschien wel gelijk. Ik speelde niet mee...", lachte hij bij MIDMID.

Vanden Borre leek niet akkoord te gaan. "Hij zei dat dat het probleem niet was en dat het spelsysteem niet klopte. Emmerechts reageerde daarop door Vanden Borre te vertellen dat hij de grootste luiaard van het team was", aldus Matthys.

Toen liep het helemaal mis en greep Vanden Borre een stoel, die richting Emmerechts werd gegooid. "De dag nadien moest Vanden Borre zijn excuses aanbieden en werd hij naar de B-kern gestuurd."

Uiteindelijk werd Vanden Borre ook uitgeleend aan Montpellier HSC. Hij verliet in 2017 Anderlecht definitief en keerde in 2020 toch nog eens terug. Echter liep ook dat af op een sisser.