WK-loting: potindeling bekend, dit zijn de mogelijke tegenstanders van België

WK-loting: potindeling bekend, dit zijn de mogelijke tegenstanders van België

31-03-2022 15:45 Laatste update: 01-04-2022 17:15
24

De FIFA heeft donderdag de nieuwe wereldranglijst gepubliceerd en daarmee is ook de indeling van de vier potten bij de WK-loting van vrijdag bekend. België zit in de eerste pot.

Bij de WK-loting, vrijdag vanaf 18.00 uur in Doha, worden 32 landen verdeeld in acht groepen. De landen komen uit vier potten die elk bestaan uit acht landen. Gastland Qatar en de zeven hoogst geplaatste landen op de wereldranglijst zitten in pot 1. België zit in pot één en ontloopt een topland.

Pot 1: Qatar, Brazilië, België, Frankrijk, Argentinië, Engeland, Spanje en Portugal

Pot 2: Mexico, Nederland, Denemarken, Duitsland, Uruguay, Zwitserland, Verenigde Staten en Kroatië

Pot 3: Senegal, Iran, Japan, Marokko, Servië, Polen, Zuid-Korea en Tunesië

Pot 4: Kameroen, Canada, Ecuador, Saudi-Arabië, Ghana, Wales/Oekraïne/Schotland, Peru/Australië/Verenigde Arabische Emiraten en Costa Rica/Nieuw-Zeeland

Elke groep bevat niet meer dan één land van één continentale voetbalbond, met uitzondering van Europa dat niet meer dan twee landen in één groep kan hebben. Vijf groepen bestaan dus uit twee landen uit Europa en drie groepen tellen één Europese natie.

Nog niet alle WK-deelnemers zijn bekend. De laatste drie tickets worden in juni verdeeld bij de intercontinentale play-offs en de finale van de Europese play-offs, die is uitgesteld vanwege de Russische oorlog in Oekraïne. Wales treft de winnaar van Oekraïne - Schotland. Peru strijdt tegen Australië of de Verenigde Arabische Emiraten en Costa Rica neemt het op tegen Nieuw-Zeeland.