Antwerp reageert na heisa rond Overmars: De kritiek is terecht

Antwerp reageert na heisa rond Overmars: "De kritiek is terecht"

24-03-2022 19:00
44

Royal Antwerp FC kondigde eerder deze week nog de komst van de nieuwe technisch directeur Marc Overmars aan. De aanstelling van de omstreden Nederlander zorgde voor flink wat rumoer, waardoor ook enkele sponsors besloten om de samenwerking stop te zetten. Antwerp komt nu met een eerste reactie.

Na de persconferentie bij de aanstelling van Overmars bleef het windstil bij de club, maar The Great Old kwam met een communiqué op de officiële website nu toch met een reactie. 'Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd om dat eerder deze week glashelder toe te lichten', begint men bij Antwerp.

'De kritiek daarop is terecht', gaat de club verder. 'Wij hebben een cruciale fout gemaakt in onze aankondiging, want we hebben het meest evidente niet gecommuniceerd: hoe een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers prioriteit is en dat wij een nultolerantie hanteren op vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer.'

Medewerkers
Verder geeft men bij Antwerp nog aan dat het welzijn van de medewerkers binnen de club centraal staat. Daar werden ook diepgaande gesprekken met Overmars over gevoerd. Antwerp heeft dan ook besloten om een nultolerantie in te voeren wat betreft nieuwe zaken. 'We hebben met Marc Overmars ook ondubbelzinnige contractuele afspraken hierover gemaakt', klinkt het.

Toch besloot men bij Antwerp om met Overmars in zee te gaan. Het wil de Nederlander dan ook een tweede kans geven. 'Wij zijn van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd. Net zoals hij zich op sportief vlak zal moeten bewijzen', besluit de club.