'Finale der finales' op Wembley tussen Europees- en Zuid-Amerikaans kampioen

22-03-2022 17:45

Op 1 juni zal op Wembley de 'finalissima', de finale der finales, gespeeld worden. Dat heeft de UEFA bekend gemaakt. Het is een treffen tussen Europees kampioen Italië en Zuid-Amerikaans kampioen Argentinië.

De UEFA verkoopt toegangskaarten voor lage prijzen en wil de 'iconische wedstrijd', zoals het het zelf omschrijft, aanbieden aan voetbalfans om de ontwikkeling van het voetbal over de hele wereld te stimuleren. Ook moet het intercontinentale duel bewijzen dat voetbal verbroedert en dat het troost en soelaas kan bieden in moeilijke tijden.

De wedstrijd tussen de kampioen van Europa en de kampioen van Zuid-Amerika is niet nieuw. Negenentwintig jaar geleden werd de 'CONMEBOL-UEFA Cup of Champions' voor het laatst vergeven. Argentinië won de trofee toen en dat land kan de Copa Euroamerica, zoals hij nu genoemd wordt, dus prolongeren. Italië won die beker in het verleden nooit.

Er zal op woensdag 1 juni om 21.45 uur Nederlandse tijd afgetrapt worden in Londen.