Geen Benzema bij Real Madrid, maar Hazard is wel voldoende fit voor de Clasico

Geen Benzema bij Real Madrid, maar Hazard is wel voldoende fit voor de Clasico

19-03-2022 15:15

Zondagavond is het weer tijd voor een ouderwetse Clasico. Real Madrid ontvangt FC Barcelona in La Liga, maar zal dat zonder Karim Benzema moeten doen. Eden Hazard is er dan weer wel bij.

Dat Benzema niet van de partij zou zijn, werd al duidelijk op de laatste training van Real. De Franse steraanvaller, tegen Paris Saint-Germain in de Champions League nog de held met een bepalende hattrick, is dan ook niet weerhouden in de selectie van Carlo Ancelotti. Die heeft wel een plekje veil voor Hazard. Nochtans waren er de laatste dagen twijfels over de fysieke paraatheid van de Rode Duivel. Tegenwoordig moet Hazard vrede nemen met een rol als bankzitter.

Thibaut Courtois zal de Belgische eer hoogstwaarschijnlijk wél kunnen verdedigen. De doelman is een van de onmisbare schakels bij Real. De Clasico tegen Barça spreekt uiteraard altijd tot de verbeelding, maar sportief zijn de belangen niet super groot. Real Madrid gaat autoritair aan kop in de Spaanse competitie, met tien punten voorsprong op Sevilla FC. Barcelona staat daar nog eens vijf punten achter.