Klap voor Real Madrid: Benzema moet Clásico aan zich voorbij laten gaan

Klap voor Real Madrid: Benzema moet Clásico aan zich voorbij laten gaan

19-03-2022 12:45
1

Karim Benzema moet de Clásico van zondag aan zich voorbij laten gaan. De steraanvaller van Real Madrid heeft een kuitblessure en ontbrak op de afsluitende training.

Dat blijkt uit beelden die Real zelf deelde van de laatste training. Benzema raakte maandag geblesseerd in de uitwedstrijd bij Real Mallorca (0-3), die hij zelf besliste met twee goals en een assist. Het missen van de Franse spits is dus een gevoelige dreun voor De Koninklijke.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Carlo Ancelotti, trainer van Real, voor Luka Jovic als vervanger in de punt van de aanval gaat kiezen. Die kan een stuk minder goede statistieken overleggen: waar Benzema alleen in La Liga al 22 keer scoorde in 25 wedstrijden, teert zijn vervanger op één doelpunt uit dertien invalbeurten.

Barcelona wil in de Clásico, die zondagavond om 21.00 uur begint, de derde plaats in La Liga zien te verstevigen en uiteraard de eeuwige rivaal een tik uitdelen. Real Madrid stevent echter zonder bedreiging af op de Spaanse titel, aangezien zij een marge van tien punten hebben op nummer twee Sevilla en ook bij verlies nog twaalf punten overhouden op Barça.