'Welke impact heeft dit magere seizoen op marktwaarde van Onuachu en Ito?'

'Welke impact heeft dit magere seizoen op marktwaarde van Onuachu en Ito?'

15-03-2022 19:47
7

KRC Genk beleeft een bijzonder teleurstellend seizoen. Nadat het bestuur in het tussenseizoen hemel en aarde bewoog om een zo sterk mogelijke selectie samen te stellen, staat de ploeg halverwege maart pas op de achtste stek. Bovendien is zelfs deelname aan de Europe Play-Off lang geen zekerheid meer. Die zwakke jaargang zal zich ook financieel laten voelen.

Het is een publiek geheim dat Genk haar boekhouding graag opsmukt met de lucratieve verkoop van enkele sterspelers. Afgelopen zomer stapten de Limburgers dus van dat succesrecept af vanwege haar titelambities, maar die keuze draaide verkeerd uit. 'Reken maar dat een aantal onder hen deze zomer andere oorden zullen willen opzoeken. Maar welke impact heeft dit magere seizoen op de marktwaarde van Gouden Schoen Onuachu, Ito en andere Bongonda's?', vraagt Het Laatste Nieuws zich openlijk af.

Waar Genk een klein jaar geleden nog minstens 25 miljoen euro verwachtte voor bijvoorbeeld Onuachu, zal het nu met een pak minder vrede moeten nemen, zo lijkt het. De transfersommen zouden wel eens laag kunnen liggen. 'Omgekeerd evenredig met de brandstofprijzen?', verwijst HLN op cynische wijze naar de actualiteit. Hoe dan ook zal Genk komende zomer met een bang hartje afwachten welke aanbiedingen het ontvangt. 

Toch wijst HLN ook de sterspelers met de vingers. 'De meeste spelers zien Racing Genk als springplank naar een grote Europese competitie, maar op deze manier zetten ze vooral zichzelf buitenspel. Hoog tijd dat ook zij eens hun verantwoordelijkheid nemen.' Aangezien Genk vaak meedenkt aan de 'carrièreplanning' van haar spelers, is het niet aan hen om het bestuur iets te verwijten. De conclusie luidt dan ook als volgt: 'Het belooft een hete zomer te worden in Genk.'