Vanhaezebrouck waarschuwt bij KAA Gent: Hebben geen marge

Vanhaezebrouck waarschuwt bij KAA Gent: "Hebben geen marge"

14-03-2022 11:30
8

KAA Gent klopte zondag ook Beerschot met 0-2. Ondanks de 18 op 18 staat KAA Gent nog altijd niet in de top vier. Coach Hein Vanhaezebrouck beseft dat dat nog een heel lastige opdracht wordt. 

"Het is jammer dat we in januari tegelijk geconfronteerd werden met de blessures van Odjidja en Depoitre, de Africa Cup en een paar covidgevallen", zo vertelt Vanhaezebrouck bij De Morgen. "Anders hadden we nu misschien al vijf of zes punten meer gehad. Dan was er misschien geen sprake meer van in de problemen kúnnen komen. Nu is het alles of niets. Het is achtervolgen en geen steken meer laten vallen."

Zondag moet KAA Gent dus ook Anderlecht verslaan. "We hebben geen marge. Zij kunnen nog een gelijkspel spelen, wij moeten absoluut winnen. En dan moeten we dat daarna ook doen tegen Cercle Brugge, voor mij een van de moeilijkste ploegen, en OH Leuven.” Voor een ploeg die na tien speeldagen pas veertiende stond, lijkt dat er nog wel bij te kunnen."

Door de nederlaag tegen KAA Gent zakt Beerschot hoogstwaarschijnlijk naar 1B, al loopt er wel nog een procedure om een forfaitzege tegen Standard te krijgen.