Zulte Waregem wint cruciaal duel van Eupen en is bijna zeker van het behoud

12-03-2022 20:20 Laatste update: 20:23
1

De kans is groot dat SV Zulte Waregem volgend seizoen opnieuw te zien zal zijn in de Jupiler Pro League. Zaterdag won het immers het cruciale duel tegen KAS Eupen met 3-0.

Voor beide ploegen stonden er drie belangrijke punten op het spel. De ploeg die won, zou bijna zeker van het behoud zijn. De thuisploeg kwam al na elf minuten spelen op voorsprong. Verdediger Ciranni verschalkte knap Nurudeen met een hakje.

Ondanks de achterstand bleef Eupen strijdvaardig, maar een sterke Bossut liet zich niet passeren. Bij de bezoekers was Nuhu de meest bedrijvige man, maar een doelpunt maken bleek maar niet te lukken. Vlak voor de rust kende de scheidsrechter eerst een strafschop voor Eupen toe, maar na een tussenkomst van de VAR ging de bal dan toch niet op de stip. Put annuleerde zijn beslissing.

Op het uur was de match beslist. Efficiëntie was het codewoord bij de thuisploeg. Dompé verdubbelde de score. Vossen scoorde daarna bijna een geweldig doelpunt van de eigen helft, maar het kunststukje lukte net niet. Aan de andere kant liet Nuhu opnieuw een geweldige kans onbenut. Op tien minuten van het einde zette Vossen vanaf elf meter de eindstand op het bord.

In de stand springt Zulte Waregem over Eupen. De kloof tussen Essevee en Seraing bedraagt nu negen punten.