Garcia (Seraing): Ik ben het een beetje zat om er als een idioot uit te zien

Garcia (Seraing): "Ik ben het een beetje zat om er als een idioot uit te zien"

12-03-2022 11:00

Seraing United is momenteel in een soort wanorde: 5 nederlagen op rij, 6 wedstrijden zonder te scoren en een 5-0 tegen Club Brugge afgelopen zaterdag. Toch kunnen ze zich zondag kwalificeren voor de play-offs. Enkel als ze winnen op Sclessin en als Beerschot niet wint van Gent.

“Toch moeten ze hier niet mee bezig zijn,” dat zegt Jean-Louis Garcia in DH Sport. "Laten we ons voorstellen dat het een halve finale van de beker is, waarin we 95 minuten lang alles zullen geven zonder spijt te hebben."

Ongemakkelijke periodes
Hij beseft dat zijn ploeg eerst goede prestaties moet neerzetten, pas daarna mogen ze zich gerust voelen. “Ik ben het een beetje zat om er als een idioot uit te zien," zegt hij. Ik wil graag iets anders laten zien. Allereerst wil ik in Sclessin een goede mentaliteit tonen, want die zullen we aan het eind van het seizoen nodig hebben. We moeten ongemakkelijke periodes als deze accepteren. Omdat we weten dat er aan het eind een immense voldoening kan zijn."

Aanstelling in januari
Het is een ongemakkelijke situatie voor Garcia, die getekend heeft tot het einde van volgend seizoen. Hij werd in januari aangesteld, maar hij had - naar eigen zeggen - een gebrek aan kennis van de competitie, een team dat hij niet gekozen heeft, een mercato waarin bijna met spoed keuzes moesten worden gemaakt.