Peeters ging door de hel bij Standard: Opnieuw leren stappen

Peeters ging door de hel bij Standard: "Opnieuw leren stappen"

07-03-2022 11:45
3

Standard kan al maanden niet meer rekenen op huurling Daouda Peeters. Hij kampt namelijk met een zenuwziekte. Bij Het Nieuwsblad legt Peeters zelf uit hoe erg hij er aan toe was. 

"Het begon al in oktober. Ik voelde dat ik evenwichtsstoornissen had en dat ik minder gevoel in mijn benen had", vertelt Peeters. "Dan heb ik samengezeten met de club en heeft de dokter mij doorverwezen naar het ziekenhuis. Eind oktober hebben ze vastgesteld dat ik Guillain-Barré heb. Dat is een zenuwziekte die een verzwakking van het immuunsysteem veroorzaakt."

Peeters moest opgenomen worden in het ziekenhuis. "Je komt aan met lichte verschijnselen en het word steeds een klein beetje erger. De fase waarin het erger werd voelde angstaanjagend aan, maar uiteindelijk ben ik er toch goed uitgekomen. Je komt van een rolstoel, terug leren stappen, als een baby uit een wieg terug op de grond leren rollen en leren rechtstaan. Het vraagt heel veel tijd, maar het gaat wel goedkomen."

Het is koffiedik kijken wanneer Peeters de training kan hervatten. Standard huurt hem voor één jaar van Juventus, maar heeft ook een aankoopoptie.