Simons en De fauw stoten op dezelfde problemen als Dury

"Simons en De fauw stoten op dezelfde problemen als Dury"

27-02-2022 19:00

Kan Zulte Waregem het tij keren in de komende wedstrijden. Het zal moeten, want met een 3 op 21 is die club slecht begonnen aan het jaar. Het ontslag van Francky Dury maakt geen verschil, ziet ook Franky Van Der Elst. 

"De eerste twee wedstrijden na de trainerswissel zat het wat mee, wat ook nodig is, zeker als je achteraan staat, maar Simons en De fauw stoten op dezelfde problemen als Dury", vertelt Van Der Elst aan De Zondag. "De problemen achterin, die er vorig seizoen al waren, zijn ook met de wintertransfers Cools en Derijck niet opgelost."

Van Der Elst vreest dat Zulte Waregem nog veel tegengoals gaat pakken. "Als ik die verdediging bekijk, dan is dat... euhm... niet veel kwaliteit. Op het middenveld is er dan weer weinig creativiteit. Ze haalden Govea wel uit de B-kern, maar hij heeft het toch ook moeilijk. En blijkbaar tonen de statistieken aan dat Zulte Wa-regem ook qua loopvermogen en in-tensiteit een van de mindere ploegen is. Dan heb je in het huidige voetbal ook daar een probleem." 

Zondagavond moet er dan ook gewonnen worden. Zulte Waregem speelt dan thuis tegen Seraing, de voorlaatste in de Jupiler Pro League