Jacobs geeft Lukaku raad: “Hij kan dat soort voetbal bij Chelsea aan”

Jacobs geeft Lukaku raad: “Hij kan dat soort voetbal bij Chelsea aan”

24-02-2022 14:29
2

Ariel Jacobs lanceerde Romelu Lukaku bij RSC Anderlecht en sindsdien scoort de Rode Duivel het ene doelpunt na het andere. De aanvaller lijkt nu echter op een dood spoor te zitten bij Chelsea.

Jacobs sprak met Het Nieuwsblad over de situatie. “Het is ontspoord. De situatie is uit de hand gelopen. In die zin kon ik wel begrip opbrengen voor de beslissing van Tuchel, maar of het echt effect had? Bij de volgende wedstrijden zullen alle ogen weer op Romelu gericht zijn. Het enige wat het tij echt kan doen keren, is een goeie reeks matchen. Met veel goals. Maar geef Romelu een deftige kans en hij gaat ook tegen de netten.”

Jacobs praat nog vaak met Lukaku en maakt zich zorgen. “Want ik mis spelvreugde. Heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Het is onvermijdelijk dat Romelu zich dezer dagen die vraag stelt. Maar anderzijds is hij mentaal bijzonder sterk. En hij is een topspits, hè. Zo iemand­ komt er altijd bovenop. Ook bij Chelsea, ja: Romelu kan dat soort voetbal aan, daar ben ik van overtuigd.”