'Anderlecht twijfelt nog altijd over een langer verblijf van Magallan''

'Anderlecht twijfelt nog altijd over een langer verblijf van Magallan''

24-02-2022 09:40
31

RSC Anderlecht huurt dit seizoen Lisandro Magallán van Ajax. De vraag is evenwel waar zal de Argentijn na de zomer spelen? Volgens La Dernière Heure overweegt Anderlecht om Magallán aan boord te houden. Een snel besluit lijkt evenwel uitgesloten. 

Anderlecht trok in de zomer met Wesley Hoedt (27) en Magallán (28) ervaring voor de achterhoede aan. Hoedt veroverde meteen een basisplaats. Terwijl Magallán pas in de ploeg kwam na de blessure van Hannes Delcroix en hij de concurrentiestrijd won van de ondertussen vertrokken Taylor Harwood-Bellis.

Magallán is ondertussen bij Anderlecht alweer zijn basisplaats kwijt. Dat heeft alles te maken met de ontwikkeling van Zeno Debast. Het achttienjarige jeugdproduct verscheen bij Anderlecht de laatste drie competitieduels in de basis en lijkt in Brussel (een grote) toekomst te hebben. Magallán lijkt het slachtoffer van dienst te worden.

Door de schorsing van Hoedt tegen Eupen begon Magallán tegen de Panda's nog in de basis, maar daarna moest de Argentijn twee keer na elkaar op de bank beginnen. Tegen Zulte Waregem mocht hij zes minuten invallen. Tegen KRC Genk bleef de centrale verdediger 90 minuten op de bank. Toch is men bij Anderlecht nog niet zeker of zijn rol in Brussel is uitgespeeld.

Volgens de Waalse krant speelt Anderlecht al een tijdje met het idee om Magallán langer aan zich te binden. Het bestuur zal waarschijnlijk wachten tot het einde van het seizoen om een beslissing te nemen. Magallán nog een jaar huren van Ajax wordt misschien niet zo eenvoudig. In Amsterdam loopt het contract van Magallán immers af in 2023. Wil Ajax nog geld voor de speler – die het ooit zelf kocht voor acht miljoen euro – dan zal de club hebben aankomende zomer of winter moeten verkopen. Magallán stond bij Anderlecht dit seizoen in de competitie twaalf keer in de basis. Met de Argentijn in de basis verloor Anderlecht slechts twee keer.