Liefst 23 relschoppers krijgen stadionverbod in Kortrijk, tweetal voor vijf jaar

Liefst 23 relschoppers krijgen stadionverbod in Kortrijk, tweetal voor vijf jaar

23-02-2022 15:36

Het afgelopen weekend stond weer in het teken van supportersgeweld, helaas. In Eupen gingen enkele zware jongens aan het knokken op de parking en ook in KV Kortrijk - SV Zulte Waregem zat het spel op de wagen. Liefst 23 relschoppers hebben nu een stadionverbod opgelegd gekregen.

In samenwerking met de stad en de lokale politie heeft KVK de handen in elkaar geslagen om streng op te treden tegen de wantoestanden van zaterdag, meldt Belga. Die inspanningen hebben ook hun vruchten afgeworpen. In totaal zijn 23 daders gevonden en bestraft. Het gaat hoofdzakelijk om stadion- en/of plaatsverboden van zes maanden tot twee jaar. Twee harde jongens zijn zelfs vijf jaar lang niet meer welkom in het Guldensporenstadion.

Kortrijk tegen Zulte Waregem staat de laatste jaren steeds vaker garant voor overkokende potjes. Dit seizoen kent de Zuid-West-Vlaamse derby dan ook nog eens een extra lading, aangezien Essevee elk puntje kan gebruiken in de strijd om het behoud. De 5-0-pandoering van zaterdag deed bijgevolg erg veel pijn ... Op tv-beelden viel daarentegen op te maken dat het de thuisfans waren die de bezoekers uit Zulte en Waregem gingen opzoeken.

Een naar eigen zeggen woedende burgemeester, Ruth Vandenberghe, veroordeelde het geweld scherp. "Ik heb heel wat berichten gekregen van bezorgde ouders en supporters die zich niet langer veilig voelen in het Guldensporenstadion. Dat juist stewards het slachtoffer zijn van de geweldplegers is extra wraakroepend", spuwt zij haar gal. In de toekomst zal KV Kortrijk nauwer samenwerken met gemeente en politie om zulke ongeregeldheden te vermijden.