Villarreal en Juve in evenwicht, Rabiot ontsnapt aan rood na aanslag

22-02-2022 22:52 Laatste update: 22:56
2

Er is nog niets beslist na de eerste wedstrijd tussen Villarreal en Juventus in de achtste finales van de Champions League. De Oude Dame kwam al na 32 seconden op voorsprong door een doelpunt van Dusan Vlahovic, maar Dani Parejo bepaalde de eindstand in de tweede helft op 1-1.

De mensen die niet op tijd bij het stadion waren dinsdagavond, zullen het doelpunt van Vlahovic gemist hebben. De Serviër, die zijn Champions League-debuut maakte, wist het net al na 32 seconden spelen te vinden. Dat deed hij op knappe wijze: hij liet Villarreal-keeper Gerónimo Rulli vanuit een moeilijke hoek kansloos.

Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) had het moeilijk in de af en toe felle duels met Matthijs de Ligt. De aanvaller kwam weinig in het spel van Villarreal voor, maar was wel één keer dichtbij een treffer. Hij probeerde het met de hak, maar zag hoe Wojciech Szczesny zijn inzet keerde.

Het spel golfde voor rust lekker op en neer, maar na de rust werd het minder. Juventus hoefde niet zo nodig meer met een 0-1 voorsprong op zak. Een moment van onoplettendheid van Adrien Rabiot zorgde er echter voor dat Villarreal op gelijke hoogte kon komen: de Fransman liet Dani Parejo weglopen. De Spanjaard tikte de 1-1 achter Szczesny.

Rabiot mocht niet veel later van geluk spreken dat scheidsrechter Daniel Siebert én de VAR hem spaarden na een absurde overtreding op Samuel Chukwueze. De Juventus-middenvelder plantte zijn noppen vol op de knie van Chukwueze, maar een rode kaart vonden de Duitse officials het niet.

Na de actie van Rabiot gebeurde er vervolgens weinig meer. De twee teams gaan op 16 maart weer de strijd met elkaar aan om te bepalen wie er naar de kwartfinales van de Champions League gaat.