Race tegen de klok voor KAA Gent om stadion speelklaar te krijgen

Race tegen de klok voor KAA Gent om stadion speelklaar te krijgen

22-02-2022 09:30
5

Het duel tussen KAA Gent en RFC Seraing werd afgelopen vrijdag uitgesteld vanwege schade aan de Ghelamco Arena door storm Eunice. Die wedstrijd wordt morgen ingehaald en dat na nachtwerk voor de mensen die de schade aan het stadion fiksen.

Door de stormwind was een deel van het dak van de Ghelamco Arena losgekomen en op een naastliggende parking beland. De wedstrijd moet morgen ingehaald worden in een hersteld stadion. Door de drukke agenda van de Buffalo's in maart en april (competitie, Beker van België en Conference League) was de kalendermaker genoodzaakt om de wedstrijd al snel opnieuw in te plannen. Om alles op tijd in gereedheid te brengen voor morgen, kwam er nachtwerk aan te pas, zo schreef Het Laatste Nieuws. 

KAA Gent zag op speeldag 28 KV Mechelen de vijfde plaats afsnoepen. Als Gent wint van Seraing springt het opnieuw over Malinwa. RFC Seraing zal elk punt tegen Gent kunnen gebruiken in de strijd tegen de degradatie. De Luikenaars staan voorlaatste met zeven punten meer dan Beerschot en drie punten minder dan Zulte Waregem.