Mertens en Napoli gelijk tegen Barça, Dortmund-Belgen onderuit tegen Rangers

Mertens en Napoli gelijk tegen Barça, Dortmund-Belgen onderuit tegen Rangers

17-02-2022 21:02 Laatste update: 21:05

Het 'debuut' van FC Barcelona in de Europa League heeft een gelijkspel tegen Napoli opgeleverd. De ploeg van trainer Xavi knokte zich sterk terug na een achterstand, maar alleen Ferran Torres scoorde uit een strafschop voor de Catalanen: 1-1. De Dortmund-Belgen gingen verrassend onderuit tegen Rangers FC.

FC Barcelona - Napoli 1-1
FC Barcelona nam aanvankelijk in eigen huis het initiatief tegen Napoli. Pedri kreeg de eerste kans, maar schoot wild over na balverlies van Giovanni Di Lorenzo. Niet veel later bracht Napoli-doelman Alex Meret redding op een inzet van Nico González. Ondertussen moesten de Catalanen ook aan de andere kant opletten, want Victor Osimhen zette Marc-André Ter Stegen aan het werk.

Barça bleef de bovenliggende partij en Ferran Torres had de score moeten openen. De Spaanse international dook alleen op voor het Italiaanse doel, maar schoot in kansrijke positie naast. Het bleek een bijzonder dure misser. Piotr Zielinski sloeg toe voor Napoli door in twee instanties raak te schieten.

Blaugrana liet de bal vervolgens rondgaan en zocht naar openingen. De gelijkmaker kwam uiteindelijk met een beetje geluk tot stand. De bal ging na een klein uur op de stip na hands van Juan Jesus en Torres had het vizier nu wél op scherp staan. Torres miste nog een kans, net zoals invaller Mertens, waardoor het bij 1-1 bleef.

Borussia Dortmund - Rangers FC 2-4
Rangers FC zorgde in het Signal Iduna Park voor een grote stunt tegen Borussia Dortmund, met Axel Witsel in de basis en Thorgan Hazard op de bank. De Schotten wonnen verrassend met 2-4 bij Borussia Dortmund. Aanvankelijk leek er niet veel aan de hand voor de Duitsers, voor wie Dan-Axel Zagadou een vrije kopkans miste en een inzet van Marco Reus van de lijn werd gehaald. 

Na 38 minuten was het aan de andere kant vervolgens raak. James Tavernier schoot raak uit een strafschop en voor rust werd het ook nog 0-2 dankzij Alfredo Morelos, die een slim genomen hoekschop verzilverde. Daarmee was een grote stunt in de maak en het werd nog mooier toen John Lundstram in de tweede helft al snel voor de 0-3 tekende met een fraaie knal.

Hoewel Jude Bellingham vervolgens ook schitterend raak schoot, kwam Dortmund die klap niet meer te boven. Morelos deelde een vierde mokerslag uit aan Die Schwarzgelben, die volgende week voor een haast onmogelijke opdracht staan in Schotland.