Vandereycken over Antwerp-middenvelder: “Had grotere carrière kunnen maken”

Vandereycken over Antwerp-middenvelder: “Had grotere carrière kunnen maken”

15-02-2022 17:45

Faris Haroun maakte met Antwerp nog eens negentig minuten vol. De ervaren middenvelder liep meteen ook het meeste van alle spelers tegen Seraing.

Rene Vandereycken sprak tegenover Het Nieuwsblad over de aanvoerder van Antwerp. “Faris Haroun vierde met Antwerp in Seraing zijn terugkeer in de basis na een moeilijke periode die zijn oorsprong vond in kuitproblemen. Hoewel het zijn eerste basisplaats was dit seizoen, hield hij het meteen 90 minuten vol en liep hij 12,9 kilometer.”

Brian Priske heeft er een extra mogelijkheid bij. ”Met een fitte Haroun heeft Priske er een extra (wissel)mogelijkheid bij en dat is geen overbodige luxe, want Antwerp moet nog groeien. Ik heb Haroun als jonge speler bij Genk onder mijn hoede gehad en hij had een nog grotere carrière kunnen maken als de puzzelstukken op het juiste moment op zijn plaats waren gevallen.”

Ook het veld van Seraing viel op. “Ik keek ernaar uit om Haroun samen te zien spelen met Nainggolan, maar het veld in Seraing lag er zo slecht bij dat goed samenspel moeilijk was. Het deed me denken aan een gazon waarin een everzwijn had gewoeld. Maar het is ook een kwaliteit als een ploeg zich kan aanpassen aan allerlei omstandigheden, een slechte grasmat hoort daarbij.