Schreuder legt situatie Vormer uit: “Hij bleef niet bij de pakken zitten”

Schreuder legt situatie Vormer uit: “Hij bleef niet bij de pakken zitten”

14-02-2022 07:00 Laatste update: 07:22
19

Ruud Vormer zat onder Philippe Clement vaak op de bank, maar ook onder Alfred Schreuder lijkt dat nu het geval te zijn. Tegenover Het Laatste Nieuws gaf de Club Brugge-coach meer uitleg.

Schreuder zette zijn aanvoerder op de bank. “Ik heb ervaring op die positie – zelf speelde ik altijd als verdedigende middenvelder. Denis biedt ons hetgeen we vragen. Wat we nodig hebben ook. Balans, agressiviteit. In balbezit kan hij nog stapjes maken, maar ondertussen is hij wel belangrijk. Kijk maar naar dat ‘omschakeldoelpunt’.”

Dennis Odoi heeft zich meteen in de ploeg gespeeld. “Waarover we na de match spraken? Als zes moet je de oplossing bieden aan de man met de bal. En je bent altijd een ‘safety’ om de ploeg te helpen als er balverlies wordt geleden. Nu, ik vind dat Denis het goed gedaan heeft. Maar Eder (Balanta, red.) kan daar ook spelen. Net als Ruud. Concurrentie is goed.”

Volgens Schreuder heeft Vormer goed gereageerd. “Ruud was voor de wedstrijd heel erg aanwezig in de kleedkamer om de jongens op te peppen. Dat is ook wat je verlangt van je aanvoerder, als hij een keertje niet speelt. Dat is zijn rol, dat heeft-ie heel goed gedaan – we waren er ook over bezig met de staf. Ruud is niet bij de pakken blijven zitten.”

De Nederlander spreekt van een ‘team’. “Hij was deel van het team, ook al heeft hij niet gespeeld. Dat is prachtig om te zien, dat je samen iets wil bereiken. Want Club telt veel meer basisspelers dan de elf die starten. Dan moet het accepteren als je eens niet speelt – we hebben het daar in het begin van de week over gehad. Ik ben daar ook streng op. Ik wil zien hoe jongens daarmee omgaan. Want dát is het team.”