Seraing woedend om penaltyfase vs Antwerp: “Alle VAR-beslissingen in ons nadeel

Seraing woedend om penaltyfase vs Antwerp: “Alle VAR-beslissingen in ons nadeel"

12-02-2022 07:20
9

Seraing claimde in de tweede helft een penalty tegen Royal Antwerp FC. Scheidsrechter Arthur Denil werd ook door de VAR naar het scherm geroepen, maar de ref gaf geen strafschop. Seraing is woedend.

Coach Jean-Lous Garcia laat zich uit over de situatie. “Er is veel frustratie en ook wat woede, omdat die penalty niet gefloten werd. Sinds ik hier ben, zijn alle VAR-beslissingen in ons nadeel geweest. Iedereen zei dat het penalty was en de ref gaf hem niet. Maar dat mag geen excuus zijn voor ons gebrek aan concentratie bij die vrije trap waarop de goal viel, al ben ik niet zeker of er wel een fout op Nainggolan aan vooraf ging”, citeert Sporza.

De frustratie is groot bij de promovendus. “Het is frustrerend, want we hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen een topclub als Antwerp. In het begin hebben we afgezien, maar daarna kwamen we steeds beter in de match. Met 11 tegen 10 geloofden we zelfs in de zege. Het is heel zuur om dan met lege handen achter te blijven. Als we die penalty krijgen, winnen we deze wedstrijd misschien. De ref stond 5 minuten voor het scherm om dan te beslissen dat het geen penalty is. Ik heb het gevoel dat ons een prestigezege ontnomen is.”