Turken linken voormalig doelman van Westerlo aan Anderlecht

Turken linken voormalig doelman van Westerlo aan Anderlecht

11-02-2022 09:00
5

In Turkije is er een nieuw transferverhaal opgedoken over RSC Anderlecht. In de Turkse media koppelt men paars-wit aan Berke Özer. De doelman speelde in het verleden even in ons land bij KVC Westerlo.

Sinds de zomer van 2018 staat Özer op de loonlijst van Fenerbahce SK. De Turkse topclub stuurde de doelman in de seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 naar België om ervaring op te doen. Bij Westerlo speelde hij 45 duels in de Proximus League. Ook stond Özer één keer tussen de palen in een match van de Beker van België.

Dit seizoen kreeg Özer zijn kans bij Fenerbahce. Hij speelde onder meer mee in Europa tegen Royal Antwerp FC op de Bosuil. Sinds eind oktober is Özer ook de vaste doelman van Fener in de Turkse competitie. De resultaten van de Turkse topclub zijn evenwel niet altijd even goed. De Turken probeerden onlangs nog Sinan Bolat te strikken.

Sabah Sport meent dat Anderlecht contact gehad heeft met Özer. Een opmerkelijk gerucht wetende dat bij paars-wit Hendrik Van Crombrugge de vaste nummer één en de aanvoerder is. Het contract van Özer loopt aan het einde van het seizoen af. Zijn marktwaarde wordt op 3,5 miljoen euro geschat.