Charleroi wint van tienkoppig Seraing en springt (voorlopig) over Anderlecht

04-02-2022 22:40 Laatste update: 22:40
6

Sporting Charleroi nam het in de Waalse clash op tegen Seraing. De Carolo's trokken de overwinning over de streep tegen een tienkoppig Seraing en springt zo (voorlopig) in de stand over Anderlecht naar de vierde plek.

In de beginfase kwam Seraing een paar keer opzetten, maar scoren lukte niet. In de twintigste minuut kreeg de promovendus het deksel op de neus. Jules Van Cleemput stond helemaal vrij en zorgde voor de 1-0. Vlak voor rust wijst ref Jan Boterberg naar de stip en krijgt verdediger Boulenger van Seraing rood. De VAR draait deze beslissing echter terug en het eindresultaat was een vrije trap én een tweede gele kaart voor de verdediger.

In de tweede helft had Seraing het moeilijk om openingen te vinden met tien man. De beslissing kwam er echter pas tien minuten voor tijd. De net ingevallen Daan Heymans zorgde voor de verlossing bij Charleroi. Zo springen de Carolo's in het klassement over Anderlecht naar de vierde plek.