Mazzu onder de indruk van Anderlecht: Zijn ze bezig aan een indrukwekkende reeks

Mazzu onder de indruk van Anderlecht: "Zijn ze bezig aan een indrukwekkende reeks"

29-01-2022 20:15
4

Zondag staat de Brusselse derby tussen Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht op het programma. Door het sprookjesachtige succes van Union is die derby dit seizoen een opsolute topaffiche en dat weet ook Felice Mazzu die in Het Nieuwsblad vooruit blikte op de clash met Paars-Wit. 

Op speeldag 1 van dit seizoen ging Union de buren van Anderlecht verrassen door er met 1-3 te winnen. Dat de geel-blauwen uit Brussel na 24 speeldagen met 9 punten voorsprong aan de leiding zouden staan, had zelfs toen niemand verwacht.

Felice Mazzu verwacht zondag een heel ander Anderlecht dan in die wedstrijd in het Lotto Park. "Anderlecht is sinds het begin van het seizoen enorm geëvolueerd", zei de oefenmeester van Union. "Behalve het uitschuivertje tegen Cercle Brugge, zijn ze bezig aan een indrukwekkende reeks. Niet enkel op vlak van resultaten, maar ook in hun manier van spelen", aldus Mazzu.

Mazzu benadrukte nog dat de mannen van Vincent Kompany op verschillende vlakken veel sterker zijn dan aan het begin van het seizoen. Maar Mazzu ziet ook nieuwe sterktes bij zijn eigen team. “Ik denk dat onze grootste evolutie, naast het puntenaantal, vooral in onze maturiteit zit." Dat toonde Union volgens Mazzu door niet te verliezen tegen Club Brugge nadat ze zelf hun kansen niet afmaakten.