Bij Kameroen staat Onana in doel, de Comoren doen het met linksback Alhadhur

Bij Kameroen staat Onana in doel, de Comoren doen het met linksback Alhadhur

24-01-2022 19:36 Laatste update: 19:39
1

Veel opvallende namen in de opstelling van De Comoren. Het land kampt met een corona-uitbraak en is daarom genoodzaakt om Chaker Alhadhur, normaal een linksback, onder de lat te zetten. Bij Kameroen staat Andre Onana 'gewoon' onder de lat.

De Comoren moeten vanwege een massale corona-uitbraak flink sleutelen aan de opstelling. Ook KV Kortrijk-speler Faïz Selemani is er niet bij. Assistent-bondscoach Jean-Daniel Padovani, die de eveneens positief geteste bondscoach Amir Abdou vervangt, heeft ervoor gekozen om Alhadhur op doel te zetten. De AJ Auxerre-speler speelt normaliter als linksback.

"We hebben al een speler gekozen. Het is een speler die tijdens de training aan ons heeft laten zien dat hij prima kan keepen", zo liet Padovani op de persconferentie van zondagmiddag al weten. Even leek het erop dat De Comoren alsnog over een keeper konden beschikken maandagavond. Ali Ahamada testte negatief, maar mag van de CAF niet meespelen.

Mede door het grote aantal afwezigen bij De Comoren is Kameroen de grote favoriet om de kwartfinales van de Afrika Cup te halen. Bij De Ontembare Leeuwen kan men wél een beroep doen op een doelman en staat Onana onder de lat. Ook Michael Ngadeu (KAA Gent) en Collins Fai (Standard) beginnen aan de wedstrijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie