'Als Tielemans geen nieuw contract tekent staat Leicester open om hem te verkopen'

'Als Tielemans geen nieuw contract tekent staat Leicester open om hem te verkopen'

Youri Tielemans kan rekenen op veel belangstelling, Manchester City werd al enkele keren genoemd als mogelijke volgende stap voor de Rode Duivel. De Leicestershire Live geeft haar kijk op de situatie. “Als hij geen nieuwe deal tekent, staat Leicester City open om hem in de zomer te verkopen.” 

Volgens de krant zal hij deze maand nergens heen gaan. Wat het contract betreft, zal er tot de zomer geen doorbraak komen. De krant heeft de voorbije tijd vaak navraag gedaan, maar kreeg steeds het antwoord dat er geen update is. Elke keer dat ik de laatste tijd navraag heb gedaan, is er geen update geweest. Brendan Rodgers suggereerde eerder nog dat de bal in het kamp van Tielemans en zijn makelaar lag.

Afwachten
Momenteel lijkt het wijs om nog even af te wachten, vertelt de analist van de Leicestershire. “Het is niet nodig dat hij nu al tekent, want dat beperkt zijn opties. Hij wacht af wat er is.” Toch wordt opnieuw Manchester City genoemd in het gesprek. “Als hij geen nieuwe deal tekent, staat Leicester City open om hem in de zomer te verkopen aan een van de geïnteresseerde partijen. Het zal er niet een zijn waar ze hem in de weg staan. Ze zullen willen voorkomen dat ze hem het jaar daarop voor niets kwijt zijn.”

Interessant scenario
Volgens de krant lijkt het erop dat Tielemans de kat uit de boom kijkt. Wat niet wilt zeggen dat hij ongelukkig is bij Leicester. “Dat creëert dan een interessant scenario. Want ik betwijfel of de club hem zal willen laten blijven zonder een nieuw contract te tekenen. Ze zullen niet langer wachten. Maar misschien wil hij zich niet binden aan een langlopende deal bij Leicester om zijn kansen op een overstap in de toekomst te beperken, wanneer clubs die hij wel ziet zitten geïnteresseerd zouden kunnen raken.” 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie