Standard blijft zich roeren op transfermarkt: 'Ook Emond is op weg naar Sclessin'

Standard blijft zich roeren op transfermarkt: 'Ook Emond is op weg naar Sclessin'

10-01-2022 22:12
3

Standard Luik heeft het niet al te breed, dat is inmiddels algemeen geweten, maar het bestuur doet er wel alles aan om in deze wintermercato de nodige versterkingen naar de Maas te loodsen. Mathieu Cafaro en Joachim Van Damme werden eerder al genoemd, nu zou ook Renaud Emond op komst zijn.

Emond is uiteraard geen onbeschreven blad in Luik, aangezien de Ardennees er van 2015 tot 2019 al aan de slag was. In die periode toonde de aanvaller regelmatig zijn sluipschuttercapaciteiten, met 43 doelpunten tot gevolg. Dat mooie bilan leverde hem twee winters geleden een transfer naar de Franse Ligue 1 op. Bij FC Nantes pakte het avontuur niet helemaal uit zoals verwacht. In totaal mocht Emond er nog wel 34 keer aantreden, maar wel slechts acht keer als basisklant. Zijn teller staat op amper twee treffers in de Ligue 1.

Mogelijk zal het daar ook bij blijven, want Standard zou er veel voor voelen om Emond weer naar Sclessin te krijgen. Volgens Het Laatste Nieuws zou er zelfs al een overeenkomst gevonden zijn tussen De Rouches en hun ex- (en toekomstige?) speler. Enkel met Nantes moet er dus nog een deal uit de bus komen, maar dat zou in principe geen probleem mogen zijn. Emond speelde nooit eerste viool bij De Kanaries en bovendien loopt zijn contract er komende zomer af. Dat klinkt ook Standard als muziek in de oren, aangezien de transferprijs daardoor beperkt zal blijven.