Schreuder over systeem Club Brugge: “Zien wat het beste bij spelers past”

Schreuder over systeem Club Brugge: “Zien wat het beste bij spelers past”

07-01-2022 15:25
1

Alfred Schreuder is aan zijn nieuwe uitdaging bij Club Brugge begonnen. Tegenover Het Nieuwsblad sprak de Nederlander onder meer over de tactiek bij Club Brugge.

Schreuder kijkt zijn ogen uit bij Club Bruge. “Dat hier heel veel kwaliteit rondloopt. En dat de werkethiek prima is. Zelf heb ik natuurlijk vooral geobserveerd. Ik wilde zien hoe de spelers in bepaalde situaties reageerden, hoe hun lichaamstaal was, noem maar op. En we gaan nu zien wat het best bij deze spelers past.”

De oefenmeester heeft een paar formaties in gedachten. “Je kan met deze ploeg 433 spelen, maar ook 352, dus momenteel proberen we beide systemen uit. Zolang we maar dominant zijn.” Ook de posities van de spelers kunnen variëren. Zo stond Charles De Ketelaere tegen Karlsruher als aanvallende middenvelder. “Maar ik wil iedereen op verschíllende posities aan het werk zien.”

De creatieve spelers krijgen alvast meer vrijheid. “Charles is alleszins een heel goeie speler en net als Noa Lang een heel creatieve. Dat zijn types waar trainers graag mee werken. Types die je vrijheid moet geven, al krijgen ze natuurlijk ook hun taken.”