Standard-huurling getroffen door ziekte: Hij kon niet meer stappen

Standard-huurling getroffen door ziekte: "Hij kon niet meer stappen"

06-01-2022 07:45
1

Bij Standard is Daouda Peeters de laatste maanden nergens te bekennen. Daar is ook een goede reden: hij lijdt aan een zenuwziekte die voetballen voorlopig onmogelijk maakt.

"Op een bepaald moment kon hij niet meer wandelen", aldus zijn begeleider Fabrizio Lioi bij Het Belang Van Limburg. "Je lichaam wordt lamgelegd. Wij kregen verhalen van een neuroloog voorgeschoteld over spelers die anderhalf jaar buiten strijd zijn. Dat is schrikken, al bleek bij Daouda gelukkig vrij snel dat hij volledig zal herstellen, ook omdat we er vrij vroeg bij waren en het niet de meest agressieve vorm is."

De vraag is wel of de huurling nog in actie komt voor Standard. "Hij maakt sneller vorderingen dan gedacht", aldus Lioi. "De bedoeling is dat hij eind deze maand weer aan krachttraining kan beginnen doen. Wanneer hij opnieuw hoopt te kunnen voetballen? Dat zal nog wel even duren. Zijn conditie is tot nul herleid. Alles moet opnieuw aangeleerd worden."

Peeters ligt nog tot de zomer van 2024 onder contract bij Juventus. Standard denkt er alvast niet aan om de uitleenbeurt af te breken. Meer nog: er zou zelfs sprake zijn van een verlenging.