'Geen nieuw contract voor Depoitre, KAA Gent neemt afscheid van spits'

'Geen nieuw contract voor Depoitre, KAA Gent neemt afscheid van spits'

01-01-2022 15:00
27

KAA Gent staat voor enkele belangrijke transferperiodes en moet werken aan de toekomst. Verschillende ervaren basispionnen hebben namelijk een aflopend contract bij de club. Daar is Laurent Depoitre er één van.

De aanvaller heeft nog een contract tot medio 2022, dat voorlopig nog niet werd verlengd. Volgens La Capitale is men bij de Buffalo's ook niet van plan om zijn verbintenis te verlengen. Depoitre is dit seizoen een basispion bij Gent, maar de club lijkt al op zoek te gaan naar opvolging.

Na twee moeilijke seizoenen kent Depoitre dit seizoen een heropleving en lijkt hij met Tarik Tissoudali een perfect maatje gevonden te hebben. Depoitre kwam dit seizoen dertig keer in actie voor Gent en wist zes keer te scoren en vijf assists te geven.

KAA Gent lijkt na een vertrek van Depoitre komende zomer alvast op zoek te moeten naar een nieuwe spits. Het heeft ook nog Darko Lemajic en Ilombe Mboyo op de loonlijst staan, maar die wisten nog niet te overtuigen. Zomeraanwinst Vakoun Bayo werd ook al opnieuw uitgeleend.