Vandenhaute hint naar vertrek: “Bounida is uit handen Anderlecht geglipt”

Vandenhaute hint naar vertrek: “Bounida is uit handen Anderlecht geglipt”

31-12-2021 08:10
34

Rayane Bounida lijkt te gaan vertrekken bij RSC Anderlecht. Het 15-jarige toptalent heeft nog steeds geen contract getekend en vanaf maart kan hij in het buitenland een contract tekenen. Wouter Vandenhaute hint tijdens de podcast MidMid naar een vertrek.

Vandenhaute vreest dat Bounida al uit de handen van Anderlecht is geglipt. “Rayane wordt in maart 16. Hij kon bij ons al een contract tekenen vanaf zijn 15de, maar dat heeft hij niet gedaan. Nu kan hij vanaf zijn 16 jaar ook in het buitenland een contract tekenen. Of hij uit onze vingers aan het glippen is? Ik vrees dat hij eigenlijk al uit onze vingers is geglipt. Maar goed, mensen maken keuzes. Ik vind het persoonlijk enorm jammer dat Rayane ons zou verlaten.”

Anderlecht laat de deur nog wel openstaan voor onderhandelingen. “Mensen zijn vrij en maken hun eigen keuzes. Wij moeten spelers overtuigen om voor ons te kiezen voor de juiste redenen, en niet voor het geld. Het is vooral heel jammer, want Rayane had écht bij Anderlecht moeten doorbreken. Maar onze deur blijft wagenwijd openstaan. Ik heb bovendien zelf een hele goede band met zijn familie, en daarom vind ik het persoonlijk ook een grote ontgoocheling.”

Toch denkt Vandenhaute dat zijn keuze al gemaakt is. Vooral Ajax wordt genoemd. “Mocht het eindejaar hen op andere gedachten brengen ontvang ik hen met open armen, maar ik vrees er voor. Ik vrees dat er nog heel weinig aan te doen zal zijn. Misschien moeten onze supporters maar een mars in Vilvoorde organiseren of moeten er allerhande initiatieven in het leven worden geroepen. Alles is goed om Rayane bij ons te houden”, citeert Het Nieuwsblad.