'Ommezwaai in Barcelona: gesprekken gestaakt, Dembélé verlengt tóch niet'

'Ommezwaai in Barcelona: gesprekken gestaakt, Dembélé verlengt tóch niet'

29-12-2021 22:00
1

Ousmane Dembélé gaat zijn aflopende contract bij FC Barcelona tóch niet verlengen, meldt Gerard Romero van RAC1. Volgens de doorgaans betrouwbare Barça-watcher zijn beide partijen er alsnog niet uitgekomen.

Het na dit seizoen aflopende contract van Dembélé is al enige tijd onderwerp van gesprek in Catalonië. Diario SPORT meldde voor Kerstmis dat de Fransman, ondanks interesse uit de Premier League, zou blijven, dat hij voor vijf jaar bij zou tekenen en dat hij zelfs genoegen zou nemen met een salarisvermindering.

Het nieuws had nog voor de jaarwisseling naar buiten gebracht moeten worden, maar RAC1 laat inmiddels een heel ander geluid horen. Volgens de journalist zijn de gesprekken tussen club en speler inmiddels afgebroken en gaat de vleugelaanvaller helemaal niet bijtekenen.

Het zou betekenen dat Dembélé na vijf seizoenen transfervrij kan vertrekken bij FC Barcelona. De blessuregevoelige buitenspeler kwam in 2017 voor ruim honderd miljoen euro over van Borussia Dortmund en was sindsdien goed voor dertig goals en 23 assists.