Anderlecht vult volledige tribune met zorgpersoneel: Hen mooi moment bezorgen

Anderlecht vult volledige tribune met zorgpersoneel: "Hen mooi moment bezorgen"

24-12-2021 14:31
3

RSC Anderlecht heeft zich kunnen plaatsen voor de halve finales van de Croky Cup door KV Kortrijk met 3-0 opzij te zetten. De Brusselaars konden rekenen op de steun van een behoorlijk aantal aanwezigen, onder wie een heleboel zorgverstrekkers. Zij mochten op uitnodiging van Anderlecht komen proeven van de sfeer.

Het hoeft niet gezegd dat het lastige tijden zijn voor het zorgpersoneel, gezien de aanhoudende coronacrisis. Het bestuur van Anderlecht heeft dan ook een initiatief op poten gezet om hen in de bloemetjes te zetten. Zo mochten enkele honderden mensen tegen Kortrijk gratis naar de wedstrijd komen kijken. Zij kregen zelfs een aparte tribune, evenals een sjaal om te dragen.

Het is overigens niet voor het eerst dat paars-wit deze actie houdt. Eerder mochten zorgverstrekkers al komen kijken naar de thuiswedstrijden tegen SV Zulte Waregem en Sint-Truiden, legt perswoordvoerder David Steegen uit. Waarom Anderlecht dit doet? "Wij willen onze rol spelen. We vinden het belangrijk om die mensen ook eens een mooi moment te bezorgen", vertelt Steegen.