Mignolet is openhartig bij Club Brugge: Heeft op mij gewogen

Mignolet is openhartig bij Club Brugge: "Heeft op mij gewogen"

23-12-2021 12:15
1

Simon Mignolet beleeft niet zijn allerbeste seizoen bij Club Brugge. De doelman ging al verschillende keren in de fout, maar geeft aan dat hij ook kampte met kleine blessures.

"Ik zal je zeggen: vorige week heb ik voor het eerst een hele week zonder pijn kunnen trainen sinds maart", geeft Mignolet aan bij Het Nieuwsblad. "Negen maanden lang speelde mijn knie mij parten. En dat heeft op mij gewogen. Want hoe langer dat duurt, hoe meer je denkt dat het niet goedkomt."

Mignolet kon daardoor nooit voluit gaan. "Na elke match had ik last van stijfheid en duurde het twee dagen voor ik de volgende deftig kon voorbereiden. Ik kwam de trainingen nog wel door, maar dat is nog iets anders dan op je hoogste niveau keepen. En ja, dan kom je in een drukke periode terecht, met Europees voetbal, krijg je door een fout een klopke, en dan nóg een klopke … Dat helpt natuurlijk niet."

Mignolet moet dit jaar nog twee wedstrijden afwerken. Donderdagavond speelt Club tegen OH Leuven, terwijl het zondag afsluit tegen stadsgenoot Cercle.