Mensen die kritiek hebben op Lionel Messi, snappen niets van voetbal

"Mensen die kritiek hebben op Lionel Messi, snappen niets van voetbal"

20-12-2021 21:45

Paris Saint-Germain-directeur Leonardo verbaast zich over de kritiek op Lionel Messi. Volgens de Braziliaan begrijp je niets van voetbal als je vindt dat de Argentijnse ster het niet goed doet in de Franse hoofdstad.

Messi was in vijftien optredens voor PSG goed voor zes goals en vijf assists, maar miste al de nodige wedstrijden door lichte blessures. "Voor mij is Messi onbetwistbaar", zegt Leonardo tegen Europe1. "Als je kritiek hebt op hem, snap je niets van voetbal. Er kan geen twijfel zijn. Als je kijkt naar zijn statistieken, dan zijn de eerste zes maanden van Messi geweldig geweest."

Leonardo ziet dat alleen Kylian Mbappé nog betere statistieken kan overleggen dan Messi. "Ze zijn beslissend voor ons. We hebben Messi niet aangetrokken om in iedere wedstrijd te pronken met zijn kwaliteiten. Met hem erbij zijn we zonder twijfel sterker geworden. Messi is iemand die wedstrijden kan beslissen, dat heeft hij dit seizoen ook al laten zien."

Dat Messi nauwelijks arbeid levert en regelmatig 'wandelt', wuift de technisch directeur weg. "Wie zegt dat je iedere wedstrijd twaalf kilometer moet rennen? Messi speelt al twintig jaar zo. Messi kan zich aanpassen omdat hij een genie is en de andere genieën moeten zich dan aanpassen aan hem. Maar zelfs iemand als Idrissa Gueye, die vijftien kilometer per wedstrijd rent, wandelt weleens."