Genk geeft winst uit handen, Antwerp profiteert niet na gelijkspel Club Brugge

Genk geeft winst uit handen, Antwerp profiteert niet na gelijkspel Club Brugge

19-12-2021 20:20
25

KRC Genk is er toch niet in geslaagd de drie punten te pakken in een topper. Het leek op weg naar winst tegen Royal Antwerp FC, maar gaf die overwinning in het slot nog uit handen. Het werd 1-1.

We kregen een evenwicht begin van de topper, met twee ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven en vooral aan de nul dachten. De hoeveelheid slordigheden hielp ook niet voor beter voetbal te zorgen, met als dieptepunt enkele bijzonder matige tussenkomsten van Carel Eiting.

Na een moeilijk begin kon Manuel Benson zijn duivels toch ontbinden en bewees hij andermaal de man in vorm te zijn bij Antwerp. Hij zorgde voor het eerste grote gevaar en stond dicht bij dat openingsdoelpunt. De kansen bleven ook voor The Great Old, met onder andere Almeida en Björn Engels die het openingsdoelpunt aan de voet hadden.

Een doelpunt kregen we niet, Genk kwam beter in de partij én wist ook als eerste te vieren. Iets na het half uur was het de altijd gevaarlijke Paul Onuachu die een strakke voorzet van Theo Bongonda in doel kon werken. Dat was genoeg voor de 1-0 ruststand.

Ook na de rust kreeg een onmondig Antwerp bijzonder weinig klaar tegen Genk. Voor Brian Priske was het zoeken tegen zijn ex-ploeg, maar een oplossing werd niet gevonden. Ook voor KRC Genk hoefde het niet echt meer. Het bleef wachten op wat ruimte, maar vond die niet.

In het slot probeerde Antwerp nog wel te scoren met enkele aanvalsgolven, maar het bleef te slordig voetballen. Het was wachten op een flits van Benson, die in het slot invaller Viktor Fischer kon bedienen. De Deense flankaanvaller wist Vandevoordt toch te kloppen en er 1-1 van te maken.

Genk schiet weinig op met het gelijkspel en staat nu op negen punten van nummer vier Charleroi. Antwerp staat nog steeds derde, maar weet niet te profiteren van het puntenverlies van Club Brugge eerder op de dag. The Great Old heeft ook al negen punten achterstand op leider Union.