Kompany aangeslagen na Club Brugge: “Hele match uitgemaakt, o.a voor bruine apen

Kompany aangeslagen na Club Brugge: “Hele match uitgemaakt, o.a voor bruine apen"

19-12-2021 16:19 Laatste update: 16:22
158

Na Club Brugge – Anderlecht heeft Vincent Kompany een opmerkelijk interview gegeven. De trainer van Anderlecht wilde niet praten over het 2-2 gelijkspel in het Jan Breydelstadion, maar wel over de spreekkoren vanuit de tribunes. Kompany stelt dat hij, zijn staf en de spelers van Anderlecht de volledige match werden uitgemaakt voor bruine apen.

Kompany verscheen kort voor de Nederlandstalige en de Franstalige kant van Eleven Sports. Telkens wilde de trainer van Anderlecht het kort houden. Over de match wilde de trainer van Anderlecht het niet hebben. “Het is onbelangrijk. Ik ga sowieso naar huis gedegouteerd en teleurgesteld. Mijn staf, mijn spelers en ikzelf zijn de hele match uitgesloten. Bruine apen en wat dan ook.”

De trainer van Anderlecht zat duidelijk in met de spreekoren. "Het zijn zaken waar ik het moeilijk mee heb. Ik wil nu met mijn staf samen zijn. Ik weet dat er iets ludieks mag geroepen worden, maar hier zijn veel mensen die veel gegeven hebben voor dit land en gewoon komen voetballen. Voor mij is de wedstrijd nu onbelangrijk. Ik wil niet in een conflict terechtkomen met Club Brugge, maar ik wil nu gewoon naar huis."