Oostende rekent in één minuut af met Beerschot, twee rode kaarten kleuren duel

18-12-2021 18:10 Laatste update: 18:17
4

De problemen van Beerschot zijn zaterdag nog wat groter geworden. De Ratten moesten winnen van KV Oostende, maar gingen met 0-2 de boot. Oostende scoorde voor de rust twee keer in een minuut. Na de pauze viel er nog twee rode kaarten te noteren.

We nemen je meteen mee naar minuut 41. Gueye neemt met een krachtig kopbal Vanhamel onder vuur. De doelman redt, maar is de herneming kansloos op de inzet Ambrose. Nog geen minuut later moet de doelman van Beerschot zich weer omdraaien. Gueye kapt zich knap vrij in de zestien van de tegenstander en wipt de 0-2 op het bord. Op een minuut tijd ging Beerschot zo de boot in tegen Oostende.

Na de pauze is Beerschot immers niet meer in staat om iets terug te doen. Ook niet als het tegen tien man kwam te spelen. KVO-aanvoerder Ambrose mocht na zijn tweede gele kaart inpakken in minuut 74. Lang stond Beershot trouwens niet met een man meer op het veld. Na een tussenkomst van de VAR mag ook Radic met rood gaan douchen.

Beerschot blijft achter met 9 punten na 19 speeldagen. Oostende tankt vertrouwen en staat nu voorlopig 11e met 23 punten. De degradatiezorgen van KVO zijn (even) voorbij.