Nu bij Anderlecht, Van Crombrugge greep tot 2 keer toe naast Club Brugge-transfer

Nu bij Anderlecht, Van Crombrugge greep tot 2 keer toe naast Club Brugge-transfer

17-12-2021 18:45 Laatste update: 18:46
7

Club Brugge neemt het zondag op tegen RSC Anderlecht. Een speciale partij voor Lior Refaelov, maar ook voor... Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge. En daar is ook een goede reden voor.

Niet omdat hij in zijn naam ook Brugge heeft staan, wel omdat de doelman van Anderlecht tot twee keer toe dicht bij een transfer naar Blauw-Zwart stond. Zo weet men bij Het Nieuwsblad. De eerste keer is begin 2018, nadat Ethan Horvath niet kon overtuigen en Club Brugge naar een nieuwe doelman zocht.

Van Crombrugge was één van de namen op de shortlist, maar niet iedereen was overtuigd van de komst van de doelman. Ook Peter Verbeke, nu Sportief Directeur bij RSC Anderlecht, verkoos een andere doelman. Het werd uiteindelijk Vladimir Gabulov, de 34-jarige Rus die onder de verwachtingen speelde en een half jaar later al vertrok.

Poging nummer twee
Na dat seizoen gaat Blauw-Zwart opnieuw op zoek naar een doelman en staat Van Crombrugge andermaal op de shortlist. Ook Anderlecht en Standard toonden interesse, maar Blauw-Zwart leek de bestemming te gaan worden. Van Crombrugge werd ook uitgenodigd op het kasteel van Bart Verhaeghe en sprak daar met Vincent Mannaert. Alles leek in kannen en kruiken, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet.

Even later haalde Club Brugge namelijk plots een andere doelman. De jonge Kroaat Karlo Letica, die maar liefst drie miljoen euro kostte. Een opvallende keuze, die vooral aan Ivan Leko te wijten blijkt te zijn. De trainer was een enorme fan van de doelman en verkoos Letica boven Van Crombrugge. Ook die transfer werd geen succes. De jonge doelman werd al snel afgeserveerd en vertrok enkele maanden geleden transfervrij richting CFR Cluj.